Vilken jävla skitdag!

Har varit sjukt trött hela dagen och pricken över iet sattes när jag upptäckte att min mobil inte funkar. Samma skit som innan, displayen vill inte visa något och sen stänger den av sig själv hela tiden. Jävla skit alltså.
Inte nog med det, sätter i simkortet i min nya mobil jag köpte i julas. Exakt samma sak händer nästan. Den går iallafall att sätta på men sen e den segare än en sengångare + att den stänger av sig själv! HATAR Sony Ericsson från och med nu!!!!!!!! Så nu har jag två relativt nya mobiler och ingen fungerar, ångest eller vad?
Jag har just nu en stenålders mobil, en Nokia med atenn och allt. Dock har jag inte alla nummer eftersom jag sparade vissa i telefonen......... ÅNGEST.... Jävla skit? Ska jag skicka tillbaka mina telefoner till Sverige igen eller vad?

ursäkta mitt ordval i detta inlägg men om jag ska va ärlig orkar jag inte ens bry mig så upprörd jag är!

.

I brist på en rubrik fick det bli en punkt.



En ny vecka har börjat och det känns väl bra. Får väl hoppas att denna går lika snabbt som förra veckan gjorde.
Helgen bjöd på blandade aktiviteter. Det blev utgång på fredagen (som det oftast blir) och på lördagen blev det lugnt för min del. Tittade på killarnas hockeymatch, sedan stack jag, Julie och Joey till Hamilton för att käka lite god mat. (Mamma och Jan, jag åt kött!!!!!!!). Efter vi kom hem från Hamilton slappade jag och Joey framför en film, Meet the Robinsons. Förra gången jag såg den somnade jag i slutet men denna gången kunde jag hålla mig uppe (typ).
Söndagen är ju som vanligt alltid en ångestdag med massor av läxor. Hela dagen gick i stort sett åt till att göra läxor. När klockan blev runt 10 tiden på kvällen var jag så uttråkad (och klar med mina läxor) så att jag gick och la mig, somnade inte förrän lite senare dock.

Igår hade vi styrketräning som vanligt och därefter lektioner som vanligt.
Mellan mina lektioner på eftermiddagen sprang jag ner till fotbollsplanen för att kicka lite boll. Helt underbart skönt att få röra en fotboll igen. Vi gjorde lite uppspel och jag fick även skjuta en del. Ja, gud va jag har saknat att spela fotboll!

Just nu sitter jag på min historialektion med ca 300 elever och orkar verkligen inte lyssna på min professor. Han är en äldre man med en mycket sövande röst. Han tar en ca 4 sekunders paus efter varenda mening vilket gör att jag varken kan eller har tålamod att följa med i vad han säger.


Det här blev ett deppigt inlägg men det är sånt man får ta när man inte har tid för mycket annat!


image559

Besök från General Colin Powell

Som ni ser ovan så har Miami University fått fint besök av den numera pensionerade General Colin Powell. Han besökte oss i tisdags och höll ett tal runt drygt en timme om "Diplomacy: persuasion, trust and values." Jag tyckte i det stora hela att talet var riktigt bra förutom att det alltid handlar om hur himla bra USA är. Dock hade Powell väldigt mycket humor och skämt i talet vilket gjorde det mycket mer intressant att lyssna på.
Läs en liten artikel om det
HÄR

image558
Bild: ABC News


Igår hade vi styrketräning på morgonen och därefter hade jag fyra stycken lektioner, vilket suger fett. På kvällen stack vi till Walmart och köpte vissa nödvändigheter. Efter Walmart stack jag och Lalla till football-killarnas hus och kollade på film. Naked Fear hette den och va sjuuuuukt skum. Den var baserad på en verklig berättelse om en seriemördare som mördade strippor genom att lämna dem mitt i skogen spritt språngandes nakna för att sedan jaga dem som djur, och skjuta dem. Helknäpp film och givetvis fick jag del av skiten från Sean och Josh eftersom det var jag som tyckte den lät intressant (endast för att den var verklighetsbaserad).

Snart är det helg igen och idag har jag endast en klass vilken är skönt. Dock har jag massor av läxor tills imorgon vilket jag måste göra idag. Men jag är inte bitter, är fortfarande så himla glad över att jag är tillbaka. Än så länge kan inte ens massa läxor göra mig deprimerad.

På återseende!


Heath Ledger död!

Jag är i chock. En av mina favorit skådespelare är död. Heath Ledger hittades död i sin lägenhet i N.Y. Polisen misstänker överdos (av sömnpiller) men det är fortfarande oklart.
Jösses vilken chock.

Du kan läsa om det
här på Sydsvenskan eller på Aftonbladet här.

image556

Bild: Aftonbladet

Heath Ledger blev 28 år. Han fick tillsammans med skådespelerskan Michelle Williams dotter Matilda som föddes den 28 oktober 2005.

image557
Bild: Aftonbladet


 

En av mina favoritfilmer är "En riddares historia". Jag blev som förälskad i Heath i den filmen.
R.I.P


Brick street or NO street

Ännu en helg har gått. Denna helgen har dock varit en långhelg eftersom det är Martin Luther King Jr day idag, vilket innebär att vi är lediga från skolan eftersom det är en helgdag.
I fredags firade vi Evas födelsedag. Jag, Lalla och Julie kom in i vårt rum och sjöng för henne samtidigt som jag överlämnade den otroligt goda tårtan som jag hade köpt. Festen fortsatte hos Berkey och dem och slutligen gick vi ut, till Brick Street (en bar). En rolig kväll med mycket dansande!

Lördagen var rätt seg. Gjorde i stort sett INGENTING under hela dagen. Lalla skulle göra blonda slingor i sitt hår och frågade mig om jag ville ha några. Ja varför inte? Så det var en aktivitet för den dagen. Hängde i Lalla och Daniellas rum och tittade på massor massor av Will & Grace avsnitt haha.
Kvällens aktivitet var inte riktigt bestämd men det slutade med att vi stack till football killarnas hus där de hade fest. Riktigt trångt var det där inne men det var helt ok faktiskt. Eva och jag hade bestämt innan att vi INTE skulle gå ut, men det sket sig. Det slutade med att vi stack ut ändå -  och givetvis till Brick Street. Mycket dansande där med.

Igår hade vi en recruit som sov här. Sara hette hon och verkar vara en schysst tjej. Hon funderar på att transfer här, dock så väljer hon mellan Miami och Ohio University så vi får se om hon hamnar här. Förhoppningsvis övertygade vi henne att komma hit till Miami. Vi stack ut IGEN och återigen hamnade vi på Brick Street (därav min fina rubrik) HAHA... 3 dagar i rad är nog rekord för mig faktiskt, men jag gillar det.

Ursäkta mitt dåliga inlägg, för lite sömn och noll känsla för skrivande (just nu) gör att detta inlägg blir extremt tråkigt.

Såg några bilder från en fotograf här i Oxford som tydligen tar bilder på alla lag här. Fick syn på massor av fräcka bilder från våra matcher. Lägger dock bara upp två här, mina favoriter haha.

image554
MIAMI - Central Michigan

image555

Eva och Rachel kramas (Eva assisterade till Rachels mål)


sovmorgon kan man visst kalla det!

Vaknade nästan precis och känner mig väldigt utvilad trots att jag inte gick och la mig förrän sent. Och nej, jag var inte ute och rände i barerna faktiskt utan jag var alldeles för trött för det, så jag bestämde mig att kolla på film. Dwight gjorde mig sällskap efter en liten stund och såg filmen med mig, alltid trevligt med sällskap. Jag såg Blood Diamond som typ alla jag känner redan har sett, men jag lyckades hitta en annan själ som inte hade sett den (Dwight) så det blev ju bra trots allt. Innan jag lade mig ner för att kolla film stack jag, Lalla och Eva och tittade på damernas basketmatch! Vinst blev det till slut (vi såg ej hela).

Idag har jag (som jag skrev i föregående inlägg) endast en lektion och den börjar om lite mindre än en halvtimme. Helt underbart skönt. Dock har jag något som jag måste få gjort, gärna idag, och det är kooper-testet. Vi ska springa det på löpband vilket verkligen inte är min favorit så ja, lika bra att få det överstökat idag då kanske. Usch, kommer säkerligen kollapsa men va tusan, då har jag iallafall det gjort ju!

Nu är det torsdag och bara en dag kvar till helgen! Ikväll ska vi kolla killarnas basketmatch och sedan blir det nog rätt lugnt antar jag.
Jag hoppas vi kan ta oss in till Cincinnati eller något i helgen. Hade varit kul att åka till något köpcentrum eftersom Lalla inte hann se det när hon var här sist och hälsade på.

Nu ska jag göra mig i ordning.
Fortsätt gärna att kommentera. (fast jag vet att det kanske inte finns så mycket att kommentera om just nu ha!)


Damernas basketmatch igår

Hujeda mig

Ja, tiden räcker inte till för att blogga när man går i skolan igen märker jag. Jag garanterar dock att jag gör så gott jag kan.
Veckan går snabbt och nu har det blivit onsdag. Hade styrketester igen imorse och de gick förvånansvärt bra. Benböj och "long jump" stod på schemat och träningen var över efter ca 1 timme. Jag överlevde trots att vi befann oss på country night igår (som varje tisdagkväll i stort sett). Dock tog jag det ganska lugnt igår eftersom jag hade testerna i bakhuvudet. Hade ju varit ganska onödigt att försova sig eller dylikt.

Snart har jag min sista lektion för dagen. Puh, 4 lektioner på en dag är mycket... och ja, jag klagar lite. Dock borde jag inte klaga allt för mycket, för jag har endast 1 lektion på tisdagar och torsdagar och den börjar inte förrän 12.30! Idag lär jag väl inte göra så mycket tror jag. Jag tror att jag sticker till damernas basketmatch eftersom jag inte sett de spela ännu. Jag har däremot inte bestämt mig om jag ska ut eller inte. Ikväll är det "Piano Man" vilket innebär att en kille sitter och spelar piano på en slags upphöjd pidestal mitt i baren. Riktigt fräckt enligt mig och oftast spelar han bra musik. En mer avslappnad stämning känns det som, har dock bara varit där en gång innan. Så ja, vi får se helt enkelt.

Jösses vad tiden gick snabbt, nej nu måste jag rusa till min dator-klass!

Tills vi ses igen..

Back in the OX

Nu är jag äntligen tillbaka i skolan här i Oxford, Ohio och det känns jättebra. Helgen spenderade vi hemma hos Joey som bor lite mer än en timme från skolan. Trevlig familj hade han och en jättesöt hund (en beagle) som hette Charlie. Jag och Lalla fick oss en rundtur runt lilla Piqua (staden han bor) under lördagen och på kvällen anlände Eva och vi åkte och hämtade henne på flygplatsen. Eva kom utan bagage men det leverades dock till skolan på söndag så det var inga problem! Tur det iallafall!

Idag är det första skoldagen. Har fyra lektioner idag och 3 är med Eva så det känns kul. Börjar med ENG om mindre än en timme! Har redan hunnit med första träningen som var kl 9 på morgonen. Vi gjorde styrketester. Denna gången blev det spänsthopp (typ) och power-cleans. Jag ökade lite i båda så jag är mer än nöjd faktiskt.
Nej nu ska jag rusa och göra mig i ordning. Skriver eventuellt mer sen.

Puss och kram =)
image551



Astrid och Aporna

Har totalt glömt bort att skriva om denna underbara mataffär som öppnade upp i Malmö redan i april förra året, men som jag inte hade någon aning om att den fanns. Astrid och aporna har riktat in sig på ett brett ekologiskt utbud som gör denna affär rena lyckogruvan både för de kunder som söker ekologisk mat och för de som är vegetarianer eller veganer (jag önskade att den fanns när jag provade på lyckan som vegetarian!). Astrid och aporna är ett lyckat namn på en affär tycker jag. Det är ett väldigt eget namn som gör att det blir lättare att komma ihåg.
Jag visste inte om denna affär förrän de gjorde ett repotage om affären på nyheterna. Dock besökte jag den för nån vecka sen efter att jag varit i stan. Affären var större än jag trodde och hade en väldigt stor yta. Priserna på frukt och grönsaker tyckte jag dock var alldeles för höga. Jag köpte inget för jag gick ju faktiskt bara in av ren nyfikenhet.
En rolig grej ändå och jag hoppas att affärerna går bra. Jag tvekar ingen sekund att det i allafall kommer göra det nu efter Nöjesguidens pris för bästa Malmö/Lund matbutik.

image549

Idag har jag inte gjort så mycket. Fick mina fötter fina av fotvårdsspecialisten jag gick till och nu känns de lika ljuvliga som en sommardag(?) haha!
Lalla kom på besök för att hämta sin epilator m.m. Ett trevligt besök och inte kunde vi slita oss från världens mest meningslösa serie på TV - Våra bästa år!
Och jag har äntligen packat klart till avresan på fredag morgon, puh vilken lättnad. Tur att Jan (packmästaren) finns!

Nu säger jag hej för idag!


.

S U B B A säger jag bara.... fy fan alltså..... URK!

Country night is the only night

Jag vet att jag kommer bli väldigt mobbad för detta, men det gör inget. Jag har lärt mig att gilla country musik, och det mycket! Det var tjejerna i laget som lärde mig gilla det. För är det så att man går i skolan i Ohio så måste man helt enkelt gilla country musik. Speciellt eftersom den kväll vi oftaste gick ut på, dvs tisdagskvällar. Tisdagskvällarna är tillägnade countryn och kallas därefter för "Country Night", där endast country musik strömmar ut ur högtalarna.
Jag vet inte varför jag lärde mig gilla countrymusik men jag tycker att det är något charmigt över det. Vad som gör det charmigt kan jag dock inte komma på i denna stund, men visst är det något?
Jag kan allt tänka mig en helylle kille med skotsk rutig skjorta som sitter och spelar gitarr för mig samtidigt som han sjunger ut ljuva country toner.

Jag saknar tjejerna där borta jättemycket nu, men idag fick iallafall jag och Lalla betalt våra flygbiljetter och på fredag åker vi äntligen! Är så glad att Lalla bestämde sig för att åka med. Jag tror hon kommer trivas alldeles utmärkt, om inte så ska jag göra allt jag kan för att hon börjar trivas. (Du betyder mycket för mig ska du veta!).
Lalla och jag stack alltså iväg till killen från resebyrån för att betala. Han hjälpte oss vänligt och allt gick väldigt smidigt och snabbt. Jag blev till och med bjuden på ett glas martini under vår väntan. Jag försökte att artigt tacka nej men det gick inte. Så en martini fick jag och nöjd var väl jag för det.

Denna (country)låten är tillägnad mina tjejer i USA, även om de antagligen inte förstår att det är till dem (de få som vet att jag har en svensk blogg.. Men kanske så förstår de ändå? Vem vet =)




Ingen människa är utan fiender

Ja så lyder väl det arabiska ordspråket ovan och jag kan inte annat än att hålla med.
Jag har under många år funderat över det här med fiender och vänner. Vem är ens vän och vem är ens fiende? Trots grubblande i många år har jag fortfarande inget svar. Jag vet däremot att jag kan lita på mina vänner, mina nära vänner. Vänner som ställer upp, vänner som inte dömmer och framförallt inte vänner som snackar bakom min rygg. De sistnämnda vännerna har jag sållat ut för längesen, de är lättare att identifiera. De andra "vännerna" är ack så mycket svårare.
Jag är trött på att höra massa skitsnack om mig från folk som inte känner mig. Ni vet inte ett skit vad jag har gått igenom, ni vet inte ett skit hur mitt liv har sett ut och ska därmed inte tro att ni känner mig.
Jag har sållat bort de vänner som inte jag inte ser som vänner eller som inte ser mig som en vän.
Och jag mår bra, bättre än någonsin faktiskt. Inget mer drama och skit. Nej nu mår jag äntligen bra!

Det här inlägget är egentligen inte intiktad mot någon speciell person eller dylikt. Det är mitt sätt att tänka generellt. Jag hade en lång tankerulle inuti mitt huvud igårkväll där jag såg hela mitt liv flyga förbi. Som en massa diabilder kan man säga. Och ja, det var både skrämmande och otroligt härligt.
Det fick mig att inse att jag är den jag är, och till dig som TROR att du känner mig. Tänk om, för det gör du inte.


En sann vän är en sällsynt fågel (Latinskt ordspråk)

Kommer förhoppningsvis ett gladare inlägg senare idag! =)

"Tack för kaffet"

Sitter här nu efter en nyss avslutad semi-final i Junior VM i hockey. Sverige tog sig an Ryssland och kunde avgöra i förlängningen med 2-1. Helt underbart! Jag kan inte lugna mina nerver för fem öre men jag vet att jag måste. För snart måste jag ge mig iväg och köra, och inte kan jag vara uppe i varv när jag ska ut o köra i detta kalla blåsiga väder. Nej skärpning Sara.

Ikväll blir det lite folk nere hos Sara i Ljunghusen. Köpte lite rosévin på bolaget som jag tänkte smutta på. Längesen mina smaklökar smakade rosévin. Mmm.. tyckte dem förtjänade det idag.

En vecka tills jag åker tillbaka till USA. Ska vara ärlig och säga att jag längtar!!! Massor!

Nej nu måste jag visst göra mig i ordning säger en röst långt bak i huvudet..

Några citat från min favorit Niklas Wikegård:

Efter en rysk utvisning: "Den där hade till och med Stevie Wonder tagit!"
Efter en rysk offside i farlig läge: "Tack för kaffet"
En go kille den där Wikegård.

So long....

image548
Lagerström i Småkronorna                                               Foto: DAVID W CERNY


Nytt år, nya möjligheter!

Jag vet inte vad jag tycker om ovanstående rubrik. Är det verkligen sant att ett nytt år innebär nya möjligheter? Jag vet i tusan alltså!! Jag tycker dock att man borde öppna ett nytt år positvt och med glada tankar om att det här året SKA bli bättre än förra. Det kanske är svårt att slå, men jag ser iaf positivt framåt.

image529
Hara Hundh önskar er ett fantastiskt 2008!


2007 var ett bra år. Jag fick en massa gjort och jag har sett platser jag aldrig tidigare visste om jag skulle få se.
Jag var på semester i Magaluf för att träffa mina underbara vänner Vivi och Sara. De reste ifrån mig och lämnade mig hemma. Men jag är inte bitter. I juli åkte jag och besökte dem, vilket var himla kul.

Jag åkte då äntligen till USA. Ett års förberedelser och jag var äntligen på väg. Det var nog denna resa som gjorde mitt 2007 fulländat! Jag firade min 21 årsdag i New York. Jag kom närmare Eva som jag delar rum med i USA. Jag har fått lära känna människor som kommer finnas i mitt hjärta i hela mitt liv. Jag hade den roligaste fotbollssäsongen jag kan komma ihåg med mitt lag Miami Soccer. Inget bråk med tränaren för en gångs skull och jag kände mig äntligen nåt så när uppskattad. Tack sa jag, och gjorde en bra säsong fylld av självförtroende (vilket har varit väldigt annorlunda när jag spelade här hemma i Husie).
Jag fick priser för min prestation denna fotbollssäsongen. Dessa värmde naturligtvis och dessa priser rankas högt, men inte lika högt som alla de människor jag kommit nära under de senaste månaderna. Priceless, är ett ord jag måste skriva ner för att beskriva det. Priceless!
Lalla kom på besök i slutet av oktober vilket också var helt underbart, hon var med och firade Halloween med oss vilket var en underbar tajming. Min första Halloween och jag fick fira den med bl.a. Lalla och Eva för den delen!!!!

Kom hem till Malmö den 16 dec för att givetvis inse att Malmö är precis som det var när jag lämnade. Det har dock varit helt underbart att komma iväg från studierna och för att träffa familj och vänner, men dock känner jag en liten längtan tillbaka nu! Jag vill träna igen, jag vill träffa mina lagkamrater och mina övriga vänner på skolan.

Jag lyckades sova till klockan 16 idag. Så min dag har varit väldigt kort hittills. Tänkte att jag skulle bjuda på en liten serie av bilder från olika tillfällen som jag INTE har lagt upp här tidigare. (från magaluf, halloween och från mitt lov här hemma).

slutet gott, allting gott........... GOTT NYTT ÅR!