Its going down

Ja jag måste säga att enda sen man kom till USA har jag fått upp min smak igen för hiphop, rap & r&b. Det var ett tag sen som jag verkligen lyssnade på det, men det har kommit tillbaka. På gott eller ont. Haha..
Dock har jag ju kvar andra underbara artister i huvudet men när det är fest då är det hiphop som gäller för min del (eventuellt en countrylåt här och där haha).

Nu är det äntligen kväll och det känns som om det är helg fast det bara är torsdag. Provet gick rent åt skogen, men hur dumt som det än är så orkar jag inte bry mig.. (ja jag vet mamma...).
Idag körde jag och Lalla och lämnade av Eva på Daytons flygplats. Eva ska spendera helgen och lite därtill hos Lena i Texas, i värmen med andra ord haha.. Och jag bad henne ta många bilder (vilket hon antagligen inte kommer göra haha).

Nej nu ska jag återgå till mitt sociala liv med Lalla. Guten abend!

image571
Lalla och min Nalle i min säng... Så sött så!
(spana in min spiderpig poster också!)

Nattugglande

Ja sena kvällar/nätter och tidiga mornar! Inte roligt men det är tyvärr så det är.
Sitter på biblioteket igen, mitt andra hem, och pluggar historia (midterm på torsdag). Detta är ju lätt den svåraste och jobbigaste klassen jag har. Jag läser om vad som händer i hela världen under 1400-1500 talet. Det är inte lätt att veta allt det kan jag ju säga.. Kommer aldrig ha nytta av det, vilket gör det hela ännu svårare att läsa och plugga in.

Jag längtar till helgen igen. Helgerna försvinner lika fort som dem kommer och det är sorgligt må jag säga. Här lever man verkligen för helgerna. Man räknar ner dagarna från måndag till fredag. På fredag kommer vi förmodligen ha tema på festen (Pimps and Hoes var det sagt... Hmm undrar vilken utstyrsel man ska ha på sig då haha!?)

I övrigt mår jag väl bra antar jag. Hostar och har mig men det går förhoppningsvis över.

I morgon ska vi välja rum för nästa år. Funderade först på att bo i hus men jag efter att ha funderat över det lite så väljer jag det mest ekonomiska, att bo i dorm igen. Nära till klasserna och nära till träningen. Dock verkar hela processen jobbig. Det är inte riktigt klart HUR man väljer m.m. Förhoppningsvis löser det sig imorgon, annars vet jag inte var jag blir av.

Nej hujeda mig.. nu börjar klockan bli 11.. Eva och jag får snart skjuts hem från bibblan. Det är svinkallt ute så en promenad tar emot. Snön vägrar att försvinna den med. Ett litet hopp fick jag igårkväll när det började regna, men ack, imorse när jag vaknade så snöade igen! OHIO VÄDER alltså!!!!!!!

Natti natti....

Nedan hittar ni lite rolig(?) fakta om Miami University. Här ser nu hur lite internationella studenter här finns här. Även hur "diverse" vår skola är, dvs. väldigt lite!

image570


I väntan på helgen

Nu sitter jag på Geology lektionen och gör allt som jag inte borde göra. Jag läser bloggar, är inne på facebook och är allmänt ointresserad. Har prov i Anthropology om mindre än en timme och jag håller på att sprängas av ångest. Har pluggat en del men det är ju sååå svårt... Hälften av poängen på provet är baserat på en uppsats. Förhoppningsvis kan jag någon av alternativen bra så jag kan skrapa ihop några poäng där!

Efter provet är det helg på riktigt. Sola solarium ska jag göra och det ska bli sååå skönt.

Förresten vädret här i Oxford är helt galet. Det snöade massivt igår och det var inte roligt att va ute på vägarna. Jag och Jodi stack till Wendys för lite burgare. Helt fel beslut kan man ju lätt konstatera. Jodis lilla Lexus stannade i en av snöhögarna i en uppförsbacke. Jaha, vad ska vi nu göra? Vi börjar att ringa runt massa folk för att be dem komma och hjälpa oss. Vissa kan inte, vissa har ingen bil och vissa ville nog helt enkelt inte ge sig ut.
I panik börjar jag putta på bilen. Jag har ingen aning om vem jag trodde att jag var? Stålkvinnan kanske?
Jag åt upp min mat i bilen samtidigt som vi fortsatte att ringa. Efter maten beslutade jag att springa till bensinmacken längre upp på gatan. På macken träffade jag Nate, en av football killarna. Stor som ett hus är han och han gick med på att hjälpa till. Både Nate och jag (stålkvinnan) försökte putta bilen men hjulen bara spann och inget hände. Efter ett tag kom Steph med ett rep, som inte funka och kort där efter kom Josh, Sean (football killar) och några andra grabbar för att hjälpa till. Nate och Sean (ca 300 pounds killar = tunga) satte sig i bakluckan för att få bakhjulen att sluta spinna. Det hjälpte och vi backade ner längst med hela kullen för att kunna ta oss upp igen. Sean och Nate springer upp för backen och puttar. WHipps så var vi fria igen!
Dock var detta ett alldeles för långt studieuppehåll för mig och studielusten försvann när jag kom hem. Men läste lite till och sen gick jag och la mig.

Ikväll blir det fest (som vanligt), men jag klagar inte. En cosmo eller margarita kanske? Eller varför inte två?

image569

Goofy Mark & Jag :)


"Where did all the people go?"

Det var en fråga jag ställde när jag i fredagskväll verkligen insåg att nästan INGEN var kvar här på campus. Det har varit långhelg nu eftersom det var "presidents day" i måndags vilket innebar att vi inte hade några lektioner. Typ som en röd dag.
Alla i laget stack hem och Eva tog en tripp till Boston hem med Berkey.
Så då var det bara jag och Lalla kvar tänkte jag. Dock var det skönt att Jackie och Megan var kvar så man hade någon att gå ut med =)

Fredagen var det utgång och det var som vanligt lika kul.
Lördagen var rolig den med. Jag fick låna Danielles bil hela helgen och vilken befrielse det är att ha bil. Att kunna ta sig var man vill. Fler möjliga aktiviter öppnar ju sig genast. Jag och Lalla tog bilen och körde till Cincinnati, till Kenwood Mall. Det bästa shoppingcentrat i Cinci!
Jag fann en klänning till våran "formal" som är den 8 dec. Eller egentligen så fann jag två och jag har absolut ingen aning vilken jag ska ha! Den ena är svart tubtoppklänning med spets längst ner och den andra är en lite längre men tajtare lila klänning! Vi får väl se vilken det blir.. nu har jag plötsligt ett alternativ till skillnad från innan då jag inte hade något alternativ alls! Lördagskvällen blev lugn. Kom hem runt 11 på kvällen och vi var helt slut.
Söndagen började lugnt. Stack till Walmart och handlade nödvändigheter och på kvällen var det utgång igen (ingen skola på måndagen ju!).
Måndagen var det bara plugg och chill som gällde. Ångesten växte fram precis likadant som söndagar vanligtvis gör. "Skola imorgon, fan jag vill inte!"

Nej nu är det läggdags.. Styrketräning tidigt imorgonbitti. Puss och kram!

   
Bild 1: Min mysiga morgonrock jag köpte i Chicago i höstas! Älskar den =)
Bild 2 & 3: Alla Hjärtans Dag var inte så farlig ändå! Rosen fick jag av Al och blombuketten fick jag av Joey! Man har kanske några beundrare ändå? (skämt!)

.



image565

To the world you may be one person, but to one person you may be the world
~Bill Wilson~

Your anger don't impress me

Onsdag kväll.

Natten till igår snöade vilt och igår regnade = iskaos. Skolan stängdes ner kl 3.15 pm och alla lektioner blev inställda p.g.a. halkan som rådde. Detta drabbade inte mig tyvärr =(
Idag var inga lektioner inställda. Typiskt när jag hade 4st. Styrketräningen imorse kommer sätta sina spår imorgon vill jag lova. Vi lyfter ganska tungt nu, det är ok så länge jag får på mig mina kläder! Tjejerna varnade oss om detta. Några fick inte på sina kläder under våren efter vår hårda styrketräning! Haha ångest isf....
Hade mitt första prov för terminen idag i CSA och det gick faktiskt förvånadsvärt bra, trodde inte jag skulle klara det överhuvudtaget men det MÅSTE jag har gjort!
Ikväll har jag bara chillat och läst Geology (studien om stenar och jorden typ). Tråkigt, men har prov på fredag så imorgon blir det råplugg hela dagen och kvällen iallafall.

Tråkigt inlägg men kommer faktiskt inte på något att skriva.

Kommer kanske kolla på en film ikväll.. Jag väljer mellan Happy Feet och Stomp the yard. Det lutar faktiskt åt Stomp the Yard då det är en dansfilm, kan inte få nog av dansfilmer - nästan det bästa som finns!

image564

Snapple White Tea Raspberry

En ny favorit dricka det där...

Ja nu är det måndag och jag har tagit mig igenom 3 lektioner av 4 hittills. Har endast dumma CSA kvar, men det ska väl inte vara helt förjäkligt.

Veckan som kommer blir förmodligen bara en massa pluggande, lektioner och träning. Inga nöjen har vi tid med överhuvudtaget.
Vi ska ha vår "formal" (typ bal??) den 8 mars. Är i desperat behov av en klänning. Denna bör inskaffas i helgen. Om planerna går som planerat så sticker jag, Eva och Lalla hem till Julie i Chicago. Där ska vi bara ta det lugnt och förhoppningsvis en del shopping också!

I övrigt har det inte hänt så mycket idag ännu. Klockan är bara 16.10. Hade styrketräning i morse som gick bra. Dock blir man något irriterad när vår styrketräningscoach säger till mig att öka vikterna hela tiden. Jag kör med de vikter som jag har fått efter mina maxtester. Aja, får väl göra som han säger helt enkelt,

Upptäckte igår att jag fått ett mail från Palm :) har svarat på det, bara så du vet. Och mamma, bilder är skickade till din mail så gå in och kolla när du har tid!

Nej en liten powernap nu kanske?



Jag och Eva på väg till lektion!


Sunday

Ja det är verkligen sunday idag. Det är soligt men ack så kallt. Helgen är i stort sett över och söndagen innebär bara vila och läxor. Har två eller 3 prov nästa vecka.. Jippi, nu börjar allvaret på riktigt.
Helgen försvann lika snabbt som den kom. I fredags var det utgång och igår likaså.
Pratade med mamma igår och det var skönt (som alltid!).

Lena, Evas syster har varit på besök. Riktigt trevligt att ha henne här. Det kan inte vara lätt att komma från soliga södra Texas till kalla södra Ohio haha, men jag hoppas att hon hade kul. Eva är sjuker, och ja stort sett alla i vårt lag har varit sjuk under perioder. Influensan har gått runt på skolan och många har varit offer. Jag har dock lyckats hålla mig undan (ta i trä).

Jag försöker hålla mig uppdaterad med de som är hemma. Följer bloggar etc, men det är inte många som uppdaterar dagligen eller nåt så när dagligen (och ja, jag vet att jag inte heller är en av dem haha!).

Så ni som har bloggar, resedagbok etc, var vänliga uppdatera så ofta ni kan!

Jag kan också berätta att jag gjorde min basketdebut i onsdags. Vi är några i laget som spelar en match i veckan (typ på skoj). Jag vågade inte delta förra veckan men denna veckan tog jag mig i kragen och vågade.
Det var ingen vacker syn kan jag meddela, jag har inte spelat basket sen jag gick i 6an typ så man kunde knappast säga att jag var bra haha! Jag fattar inga regler och jag kan inte dribbla än sämre "hoop". Dock fick jag alla andra att skratta så det gör inte mig så mycket. Jag satte en två poängare och det var ett lyckligt ögonblick för mig och jag gjorde faktiskt en målgest. Domaren skrattade bara.

Nej, nu har jag inte tid med det här. Jag saknar er där hemma, ni vet vem ni är!


image560

Jag, Cara, Megan och Julie igår
(Cara & Megan spelar tennis för skolan)

Nostalgi på hög nivå

Sitter här i rummet och väntar på att tvätten ska bli klar. Ingen träning idag, tackar! Regnet öser ner och jag vill absolut inte ta mig ut....! Får se vad resten av dagen har att erbjuda.

Från ingenstans fick jag för mig att lyssna på Aqua låtar. Så det gör jag nu... Och jag e helt hysterisk och glad. Passade på att dansa framför spegeln nu när Eva stack ner i tvättstugan haha! Hoppas jag inte blir påkommen.

Aqua påminner mig om Jan. Glömmer aldrig första gången jag hittade Aqua skivan i hans cd-ställ haha... Jag trodde ju knappt på att det var hans, men jajamensan, det var det! Senast jag lyssnade på Aqua var när Jan skulle köra mig till en förfest ha!

Lite Dr Jones kanske? HAHA


PS: MIN TELEFON FUNKAR IGEN! Jag tror den behövde ett break från mig alltså... Varför har jag ingen aning om!?

Grattis Mamma och Jan!

Nu är det söndag och man sitter med massa läxor igen! Ångestfyllt då jag kanske inte hinner bli klar i tid. Det är ju SUPERBOWL ikväll! Detta är ju ett av de största händelserna i USA om året eller kanske rent av DEN största händelsen.

I fredags fick jag ett lustigt samtal av mamma. Hon meddelar mig att hon har en rolig nyhet att berätta. JAMEN säg det då svarar jag.

"Jag har gift mig!"
"Du har vaddå?"
"Gift mig, Jan och jag gjorde det idag"
"Jaha? Gratulerar, gratulerar!!"
"Vi berättade inte det för någon"
"Vem var era vittnen då?"

etc. etc.

Jag är så glad för deras skull. Jan har varit i en del av mitt liv i så många år och han är som min andra pappa. Kan inte önska en bättre helt enkelt.

Mamma, jag är också jätteglad för din skull. Dock ville jag ju va tärna (haha) med en fin tärnklänning! Du är skyldig mig en snygg klänning nu... Men det vet du redan!

Saknar er och önskar er all lycka!