Uppdatering

Jag vet att jag har varit dålig på det där med att uppdatera! Men man har ju ett hektiskt liv här borta för tusan. Inte många timmar man är ledig om dagarna. Och de timmarna går åt till plugg och sömn.
Vad som hänt under veckan är inte särskilt mycket.
Jag har äntligen införskaffat mig en tv med inbyggd dvd. Nate körde mig och Eva till Walmart och Nate hjälpte mig att införskaffa det mesta som jag saknade till mitt rum. Jag köpte tv, matta, överkast, "skohängare" som man hänger i garderoben och annat smått och gott. Efter Walmart visade Nate mig och Eva Oxfords sjö. Vi hade ingen aning om att här fanns en sjö. Tydligen är det en toppensjö att fiska i och till våren är den hur bra som helst att bada i... Nate har lovat mig att ta med mig på en avslappnande fisketur någon dag. Tack sa jag!
Annars är det mest träning och skola som gäller.
Vi har första riktiga "seriematchen" idag och jag erkänner att jag är nervös. Vi ska för första gången spela hemmamatch med publik. De få kompisar man skaffat kommer dit och ska bedöma en om man är bra eller dålig. Jag får lita på min kapacitet och hoppas på att jag har en bra kväll! Önska mig lycka till..................
Resten av helgen blir väl mest slappa och läxor, har fruktansvärt mycket läxor till nästa vecka. Hade jag haft ett badkar hade jag kunnat bada i läxorna. Bokstavligen.

Nedräkningen till New York resan är börjad!! På onsdag åker vi och det är lika med 5 dagar kvar! Är såå excited!

Nedan ser ni en bild på byggnaden vi bor i, Brandon Hall.. Mitt hem i några månader till i varje fall!

image397

Bild: från Evas kamera

"Jag är prickig"

Eva hon är rolig hon. När vi satt och väntade på att få betala vår kinamat på restuarangen såg det ut som Eva hade gåshud. Jag frågade Eva om hon frös. Eva svarar snabbt: - Nej, jag fryser inte. Jag är prickig.
Haha jag började gapskratta, men Eva visade sedan att hennes hud verkligen är prickig. Det var dagens roligaste.

Igår hade vi nästan ett 4 timmars träningspass. Vi hade fotbollsträning, springning och styrketräning. Allt i ett! Tack så mycket. Tur att man tog det lugnt på lagfesten dagen innan. Lagfesten som blev ett "athlete-party". Ett gäng från football laget var där och jag skaffade en del vänner från det laget. Verkligen trevliga killar. De var bara sådär två huvuden längre än mig och kanske dubbelt så breda, men jag gillar det haha. För en gångs skull kan man känna sig liten. Några simmare var också där och massa andra folk. Det blev en brakfest och jag älskade det. Äntligen få snacka med andra människor än de i laget. (missförstå mig inte, jag älskar dem i laget!).
Jag föll offer för "kegstand", jag fick dricka öl upp och ner, de höll mina ben i luften och sedan fick jag dricka direkt ur öltunnan. En stod och pumpade in ölen som bara sprutar in i munnen. Jag klarade inte många sekunder, men nu har jag iallafall gjort det. Nu kan ingen tvinga mig mer, jag har redan gjort det!

Det märks verkligen att skolan är i gång. Jag har massvis med läxor och många gånger känns det som jag bara vill sätta en kula i huvudet så trött jag blir på det. Jag är INTE van vid att göra läxor längre! Fy fan, just nu vill jag verkligen inte plugga. Men jag vet att jag måste göra det, och jag kommer att lära mig att plugga igen. Men jag har som många andra inget bra tålamod. Jag vill att allt ska hände direkt. Jag vill kunna prata helt totalt flytande engelska, jag vill kunna skriva helt korrekt engelska och det ska ske NU.
Well, I'll learn. You'll see.

image394

Courtney Source och jag. (bild från lagfesten)


image396

Jag innan "kegstand"


Superbad

Veckan har gått i rasande fart och jag gillar läget. Massa träningar som tar kål på en. Kanske inte själva träningarna i sig utan att vi tränar hela tiden.
I onsdags spelade vi en träningsmatch mot ett kanadensiskt lag som slutade 1-1. Inget mål denna gången men assisten till målet var min. En "snett-inåt-bakåt" passning! Klockrent.
Vi har även hunnit med och se en film. I torsdags stack vi till den lilla bion i stan och kollade på "Superbad", en rolig ungdomskomedi. Rekommenderar den starkt faktiskt. Lite skruvad, men det e så filmerna ska vara!

Igår hade vi bortamatch mot Wright State, även den en träningsmatch. Vi vann med 3-1 och jag gjorde inget mål denna gången heller. Tilldelades två assister. Detta var dock ingen höjdarmatch från min sida. Jag borde ha satt åtminstone ett mål. Sånt är livet.
Efter matchen stack jag iväg med Howland och Krista och besökte Danielle och Courtney. Tog en öl och pratade om allt möjligt.

Ikväll är dock den stora kvällen. Första lagfesten för iår. Dock var det ju inte meningen att tränarna skulle veta detta, men på nån vänster har de fått reda på det då de idag sa att vi skulle ha fitness-träning imorgonbitti. Det känns ju jättekul också. Har gått och sett fram emot denna festen med tjejerna i en vecka. Då kommer detta bakslag. Träning en söndagmorgon, varför kan vi inte få vara ledig en dag? Nej, vi kör fitness då vet jag!
Dem där jänkarna vet inte vad vila är. Inte när det gäller sport iallafall!

Jag bryr mig inte, jag ska göra det bästa av situationen. Vara nykter och rolig på festen som jag oftast är hemma. Jag har många grabbar och tjejer som jag bara festat med nykter. Och de blir lika förvånade varje gång när de upptäcker att jag faktiskt har roligt utan alkohol och att jag faktiskt kan stå ut med lite berusade människor.
Ikväll får det bli nyktert, men tro inte att det blir en vana inte! (förlåt mamma, måste ju festa lite när jag är här!).

Hoppas ni får/har en underbar helg!


Spiderpig-postern

Jag är lycklig. Jag fann den ultimata planchen att ha på min vägg, en bild på Homer och Spiderpig från Simpsons filmen. Den är så fin och jag älskar den. Denna ska sitta på min vägg ända till jag flyttar ut härifrån.

Igår spelade vi en träningsmatch mot ett kanadensiskt lag. Matchen slutade 1-1 och jag gjorde den målgivande passningen till vårt mål. De andra laget var inte särskilt bra, men vädret tog kål på oss alla då det var ca 107 F (farenheit) ute (motsvarar runt 35 C).

I övrigt rullar skolan på som vanligt, jag har faktiskt börjat gilla mina klasser som jag tar och det går framåt.
Jag har till och med börjat skaffa vänner utanför fotbollslaget. Åt lunch med en trevlig kille från sim-laget idag som jag har en klass ihop med.
Känns verkligen skönt att kunna prata med andra och att kunna skaffa nya vänner.
Ikväll efter träningen sticker vi nog och kollar på en film på den lilla biografen vi har i stan. Den är så liten och söt och heter "Princess" haha!

Eva är duktig som kom ihåg att ta med sin kamera OCH kamerasladd så här kommer några bilder som vi tog igår innan matchen.

image389

Evas plats i omklädningsrummet

image390

En något suddig bild från vårt omklädningsrum (jag sitter vid min plats)

image391

Jag är skrämmande svettig och äcklig, men jag bjuder på denna bilden

image392

Kelsey, Eva och Jag innan matchen igår

White Water Rafting

Sådär, då har en hel helg flygit förbi och nu är det helt plötsligt tisdag eftermiddag.
Helgen kom med blandade känslor. Oftast(!) bra och roliga känslor när vi va ute på floden under forsränningen, men hemska och jobbiga känslor när vi var tvugna att sova i tält som vi gjorde en natt.
Jag kände mig som ett litet barn när vi alla satt runt elden vid lägret. Alla hade precis rest sina tält, tagit upp sina sovsäckar och ordnat med allt innan läggdags. Alla satt och pratade och för en gångs skull så pratade vi inte om fotboll. Det var avslappnande och skönt.
Forsränningen var också rolig. Första dagen (i lördags) satt vi i två-manna "duckies" och andra dagen (i söndags) satt vi i större båtar med 8 man(kvinnor!) i varje! De stora båtarna var riktigt roliga. Flodvattnet var väldigt lågt så vi åkte in i en del stenar vilket gjorde att vi åkte runt som pingisbollar. Jag gillade det, de andra inte.

Vi har även hunnit med att spela en match. I fredags mötte vi ju Virginia Tech, en riktigt bra skola. Ruggigt bra. Vi fick storstryk med 5-0. Det stod 4-0 när det hade gått 30 minuter. Jag var den enda av de nya som fick starta vilket var riktigt roligt. Här i USA har man en riktig line-up där de skriker ut ens namn och man får en slags adrenalin-kick när man springer ut på planet och vinkar till publiken. Det var riktigt häftigt faktiskt.
Matchen i övrigt blev bättre för vår del i slutet. Det var vår första match ihop och det tar ju faktiskt ett tag innan man kommer in i det. Roligt att få spela match igen!!!

Igår pratade jag med mamma för första gången sen jag kom hit och gud va skönt det var att höra din röst igen mamma. Du är min stöttepelare i alla lägen och jag vet inte om jag säger det allt för ofta, men jag älskar dig och jag tackar varje dag för att du finns!

Nedan kan ni njuta av några bilder från West Virginia där vi spenderade helgen. (Okej, ni får ju inte mina bilder som jag själv har tagit, för givetvis skulle jag ju glömma någonting hemma och denna gången var det min usb-kabel till kameran, så ni lär ju inte se mina bilder på ett tag! Om inte mamma skickar den dvs.)


image384

image385

image387


Alla på tre - "Bajs"

Vi har börjat lära känna tjejerna i laget lite bättre. En del tjejer vill givetvis veta lite svenska ord. De fick själv välja vilka ord de ville lära sig och det första de frågade om var bajs. Så nu är det mest bajs som gäller. Till och med när vi avslutade en träning skrek alla "BAJS", galna är vad de är! 
Dock har det varit några riktigt tunga dagar nu. Både jag och Eva har gråtit över olika anledningar. Hemlängtan, saknad av andra m.m. Fast anledningen till att vi är ledsna är för att vi egentligen inte gjort något riktigt roligt än. Vi har bara sovit, ätit och tränat. Träna 3 ggr om dagen gör en riktigt seg och deprimerad - nästan så att man blir trött på fotboll. Men det som har varit allra värst är alla de andra grejorna vi har varit tvungna att göra emellan träningarna. Möten hit och dit, engelsktest, blodtest m.m. Vi har inte fått vila lite.

Dock åt vi gemensam middag med alla tjejerna i laget igår, vilket var trevligt. Några av de "äldre" bor i hus så det var skönt att alla fick plats under samma tak.

Idag har vi bara en träning. Sedan bär det av till West Virginia och forsränning, vi ska vara där över hela helgen och vi ska även möta Virginia Tech i en match på fredag. Virginia Tech är den skolan som senast råkade ut för dödsskjutning på skolan. (Ni vet den skolskjutningen som det sändes om så mycket på TV m.m.) Det känns ganska konstigt faktiskt. För när man hörde om den skjutningen befann mig sig hemma i Malmö och allt kändes så långt borta. Men imorgon kommer jag vara på den skolan. Kusligt men spännande!

Nu ska vi ta en runda runt campus, jag återkommer efter helgen och berätta om forsränningen m.m.
Hoppas kunna knäppa några bilder också så ni kan se.

Långa dagar

Idag har det varit en äckligt lång dag och de närmaste tre dagarna kommer ungefär att se likadana ut.
Idag hade vi coopers test kl 6.30 vilket jag klarade =) (jag klarade även konditionstestet vi hade igår!) woho! Efter löpningen skulle vi ha ett hjärnskakningstest. Fick göra en massa övningar och tester så att de ska veta på ett ungefär om vi har en hjärnskakning eller inte (om vi nu skulle få en hård smäll i huvudet). Sedan vid lunch hade vi styrketest som också gick bra.
Därefter var det vila som gällde. Jag har somnat varje gång jag lagt mig ner i sängen. Jag tror personligen att det är värmen som gör mig trött. Jag har varit konstant trött sen vi kom hit och efter 5 dagar tycker jag inte att man kan skylla det på "jetseten" från svensk till amerikansk tid.

Efter vilan var det matchdags. De nya spelarna mot de äldre. Och vi små "rookies" vann faktiskt med 3-1 och jag lyckades sätta 1 =) woho igen!

Nyss käkat (eller ja,lite iaf). Maten här är ingen hit. Man hittar nyttiga alternativ, men jag tror att jag snabbt kommer bli trött på dem, men jag vill ju inte förstöra mig själv genom att käka all den snabbmaten som "restuarangerna" har att erbjuda. Så ett positivt tecken är väl att jag antagligen går ner i vikt här istället för att gå upp.

Övrigt tror jag att laget kommer kunna bli riktigt bra. Vi har faktiskt många spelare som är riktigt bra. Långt över min förväntan faktiskt. Det kommer nog bli bra ska ni se, hoppas man får spela bara!

Saknar er alla, speciellt mamma, Jan och Nisse.
(Skriv mail till mig när ni vill okej?)

Nu är det snart läggdags för mig, träning imorn klockan 6.30!

Bye bye then.

Ny dag

En ny dag är påbörjad här i Oxford, Ohio. Klockan är 9.15 och vi har nyss varit och träffat alla de andra nya tjejerna. De flesta var precis som jag och Eva, nervösa inför löptestet vi ska ha ikväll.
När tjejerna frågade hur gamla jag och Eva var fick de sig en stor chock. De hade aldrig kunnat gissa att jag snart ska bli 21 år och att Eva är 22 år. Jag informerade dem snabbt om att vi vet att vi är medvetna om att vi kommer bli de nya morsorna, trots att vi är freshmans. Fast de blev rätt glada över att vi faktiskt var så pass gamla. De tror nog att vi ska köpa ut sprit till dem haha =), men så är inte fallet då vår tränare redan sagt klart och tydligt att det ska bli en "dry season". Undrar hur det ska kunna gå?

I övrigt är allt bra, har inte hunnit ta så mycket bilder ännu, men så fort jag har gjort det lovar jag att lägga in dem.

Hur har ni det där hemma? Något nytt som har hänt? Berätta isåfall!

Nu ska vi iväg till en läkarundersökning för att se så att allt är under kontroll, att vi är friska etc.

Ha det så bra allihopa!
image383




Vår fotbollsplan ------>







Us and A

Nu är vi äntligen på plats.. Vi har inte hunnit göra så mycket ännu, mer än att fixa med papper såklart!

Resan gick inte heller riktigt som den skulle. Vi flög i ett klaustrofobiskt liten plan till New York och för att inte tala om det lilla som vi flög till Dayton med.
Flyget från new york till dayton blev dessuom försenat medan vi satt i planet. Vi satt i det där lilla planet i ca 3h utan AC och luft. Jag svor flera gånger på svenska över missödet, men det fanns inget vi/de kunde göra. Piloten fick inte lov att flyga då det ev skulle komma in en storm över New York.
Vi hade tydligen tur att vi fick flyga överhuvudtaget.

Vi har fått vårt rum nu och ja, man kan väl säga att både jag och Eva trodde att det skulle vara betydligt större. Det är våningssängar och ingen av oss vill ligga överst, så just nu sover jag på en madrass på golvet! Blä...
Annars har vi fått gjort en del. Var alldeles nyss och handlade lite nödvändigheter på Wal Mart. Det är vad man kan kalla ett stort ställe!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer.

JO, jag ha faktiskt hunnit se en del heta grabbar!
Men mamma, du behöver inte oroa dig.. ÄN! Nu är det bara idrottare som flyttat in på campus. Snart kommer resterande 15.000!

Hoppas ni har det bra där hemma. Kommentera så att jag vet att ni följer vår resa!

Kram Sara (och Eva)

B is for Bag, B is for Box, B is for BAG IN BOX

Då var skåpet i Husies omklädningsrum tömt. Konstig känsla det där. Har haft det skåpet i 5 år och nu stod det helt tomt. Någon annan spelare kommer ha MITT skåp. Lite svårt hade jag för att släppa taget, men det löste sig till slut. Ett litet avsked till tjejerna blev det också.
På kvällen stack jag, Lalla och Tessan till Jonna som fixat ihop en liten överrasknings-avskedsfest för Jojo. Hon visste ingenting när hon kom. Dock trodde hon ju att de skulle ha filmkväll, men så var inte fallet. Utan där satt vi några stycken som ville ta farväl. Jonna, jag och Jojo hittade på en liten dans precis innan flickorna skulle ut. Den blev ganska bra till slut. Nisse körde mig hem vilket jag var ytterst tacksam för!
Jojo åker med Klarén till hennes skola i Florida och jag önskar de båda lycka till!
(rubriken ovan är från en låt som vi hörde igår!)

Idag har det mest varit förvirring på hög nivå. Känns som allt är nerpackat men ändå inte, tänk om jag glöm något viktigt? De tre P:en är dock med, tur är väl det!
Käkade "lunch" med Vladi och Azeem också, kebab blev det givetvis. Mätt som en plätt och något lyckligare var jag.

Käkade min sista måltid hemma idag. Oxfilé och potatisgratäng. Mumsflilbabba.

Nog skrivet om mat, känner nog att nervositeten tränger på. Kan inte skriva. Är helt handlningförlamad. Attans.
Skriver när jag anlänt på andra sidan atlanten.

Kan ni som läser denna bloggen kommentera, så jag vet vilka ni är! Hade varit trevligt!


124548-379
Jag med en av mina presenter från lagkompisarna!

image380
Nisse slickar sig på nosen

image381
Mitt ben på KB i lördags

Med stora steg

Ja, med stora steg närmar det sig dagen D, dvs torsdag när planet lyfter 09.05 från Köpenhamn.

Helgen har varit lovely! Absolut bästa kvällen var givetvis lördagskvällen. Brakfest på Ullvidegatan med sådär 20 tjejer och ett fåtal killar. (Palm var för övrigt ensam kille ett bra tag innan de andra anlände!)
Det var först middag med tjejerna i laget och alla åt på som galningar! (tur att vi beställde extra mat!). Senare anlände några av grabbsen och nu var det fest på riktigt.
Jag, Lalla, Sandra och grabbsen stack senare till KB och shakade asset. Jäklar vad pepp jag var, för att inte tala om min nyfunna överskottsenergi!
Tack till alla som kom till min avskedsfest. Underbart att ha sådana vänner som er. Och tack för alla presenter. Det var allt från Kalles Kaviar till målarpennor och en målarbok.

Ett extra plus till tröjan som jag fick av Lalla (hon vet att jag avgudar t-shirts!). Jag började gråta direkt när jag insåg hur mycket jag kommer sakna den tjejen. Men hon kommer förhoppningsvis över till mig i USA!

Här är tröjan med trycket som jag fick av Lalla. Ser ni vilka det föreställer?

image378

Senaste bilderna

Här kommer de senaste bilderna som jag tagit. De är från lite olika tillfällen..

Förfest hos Oskar:


Båtturen med Natta, Lina och Eva:


Magasinet med flickorna:





Sometimes I feel so full of love,it just comes spilling out

För att summera dagarna som gått sedan jag senast skrev behöver jag endast använda ett ord: Förvirrande.
Tisdagen kom, dagen då jag slutade på Trygg-Hansa. Tråkigt, men samtidigt skönt med några dagar ledigt innan den stora resan. Tisdagen innehöll även träning som gick bra. Efter träningen stack jag och Lina hem till Lina för att förbereda oss inför kvällens utgång. Snabbt inhandlade av BK-mat som vi i stort sett bara proppade i oss. Det där med vett och etikett vid matbordet funkar inte när man är hungrig. Natta anslöt sig till oss senare och vi begav oss till Tisdagsklubben. Efter många om och men har vi slingrat oss in i kön för att sedan komma in. Att det skulle vara så mycket folk en tisdagskväll trodde jag aldrig!
Kvällen slutade tidigare än väntat då lilla jag fick en flaska/glas i huvudet. Antagligen hade någon kastade ner den från en slags "balkong" ovanför dansgolvet. Och av de hundra på dansgolvet så var det ju inte konstigt med mina vanliga otur att den hamnade just i mitt huvud. Det blödde och blödde men fick iallafall hjälp av vakterna att tvätta jacket i huvudet och stoppa blödningen. Tack för den säkerheten. Vakterna smörade som in i, men vad fick jag för kompensation? Inget vip-kort, ingenting! Istället bränner vakten av den något korkade kommentaren: "Såja tjejer, vill ni gå upp och dansa igen!?" VAAA? Menade hon allvar med den där kommentaren? Där stod jag med mascara under ögonen och halva håret var helt genomblött! En mer korkad människa får man leta efter. Det är nog därför hon jobbar som vakt, där verkar det ju inte krävas så mycket intilligens!
Onsdagen fick man gå upp tidigt för att hälsa på min bror och hans familj.
Moa och Hannes (mina brorsbarn) växer så det knakar och det är alltid lika kul att träffa dem. Likaså att träffa broren min och Pernilla. Lite fika och mat blev det under dagen. Vädret var bra och allt var mysigt. Lite synd att jag va så osocial med min huvudvärk och trötthet bara. Jag ljuger om jag säger att jag inte tyckte synd om mig själv efter gårdagens händelse.
Igårkväll blev man bjuden på mat och dryck av arbetskollegorna. En liten avskedsfest kan man säga. En trevlig gest som jag uppskattade. En sådan kväll kommer man ju lättare ihåg än något materiellt. Jag är nöjd och jag trivs verkligen med alla de personer jag jobbat närmst med under sista tiden.

Så till alla er på jobb som nu hittat till min blogg. Jag kommer att sakna er, men ni vet vart ni ska läsa om ni behöver er dagliga dos av min vardag!