Det tog lång tid, men nu är vi här

Ja nu har vi varit framme i 1 ½ dag ca. Det tog en jädra tid innan vi äntligen anlände till skolan. Ingen vacker resa precis.

Vi landade i Newark (NY/New Jersey) runt 12 tiden på söndagen. Vi hade överlevt vårt längsta flyg på ca 8 h 30 min. Nästa plan gick 15.30. Givetvis är det ju först säkerhetskontroll så att amerikanarna får checka upp vad vi ska göra detta i detta landet. Terrorister eller ej, that is the question!
När det var min tur att lämna pass och visa med I20 papper så gick det väl inte direkt som jag hade tänkt mig. Något var fel på mitt I20 papper tydligen och de skickade ner oss till en annan våning där endast ett par få personer befann sig. Lalla hade egentligen ingen anledning att följa med, jo, endast för att hon var min vän hahaha!
Det tog en jädra tid och vi satt nog där och väntade i 1 ½ timme innan vi kom fram. Båda vi var nervösa att vi skulle missa vårat plan. När jag kom fram snackade jag en massa och vips så hade jag fått tillbaka pass med mera och vi kunde hämta vårat bagage (som vi var tvugna att checka in ytterligare en gång). Sagt och gjort, vi begav oss till incheckningen för bagage. Där fick vi meddelandet att vårt flyg var inställt p.g.a. storm. Både jag och Lalla kollade ut, strålande solsken och planet skulle ju ändå lyfta inom kort. Vi fick ställa oss i den sinneslånga kön för att boka in oss på nästa flyg. Efter sådär ytterligare en timme var det gjort. Det flyget blev försenat x antal timmar, och försenat igen, och igen och igen. Till slut var klockan nära midnatt när flygvärdinnorna sa: "Det är inte lönt ni väntar längre, vi har inga flygvärdinnor och inga piloter till detta plan, hyr ett hotellrum över natten!" Happ, skulle de betala för det? Nej, de kan ju inte förutse att det skulle bli dåligt väder! Funderar ju starkt på att skicka brev och kräva pengar ändå! Så hotell blev det och vi fick inte flyg förrän 14.15 på måndagen. Fy bubblan vad jobbigt det var, + att det inte fanns något direktflyg till Cincinnati så vi var tvugna att byta flyg i Cleveland först. Irriterande irriterande irriterande!

Men nu är vi här, hujeda mig vad varmt här är.. Usch usch usch.. Missförstå mig inte nu, jag älskar värme, men när jag ska springa fystester etc är jag inte jättelycklig över denna klibbiga värmen!

Igår efter jag och Lalla käkat lunch så gick vi förbi en tatuerare och tja varför inte, vi skaffade oss varsin tatuering haha.. Min första och Lallas tredje. Jag tatuerade in mitt namn jätte jätte litet långt ner på magen, bredvid höften typ och Lalla tatuerade in ett fyrklöver bakom ena örat/i nacken! Haha äntligen är det gjort. Dock är min så pyttepytte liten haha (2 cm typ)...

I övrigt har det inte hänt så mycket under tiden jag varit tillbaka, träffat de kompisar som är här, fler anländer hela tiden ju så nu är det bara att ta tag med sista träningen inför nästa veckas fystester.... Wish me luck!!!!!

Upp och ner

Sådär, nu var det ett tag sen som man skrev igen. Många gånger har jag funderat på att lägga ner det, men det är kvällar som denna då man är tacksam för att man har ett litet ställe där man kan skriva av sig,

Förra veckan var Courtney och Danielle från USA här. Riktigt trevligt att ha dem här, hade nog inte insett hur mycket jag saknade dem förrän jag såg deras glada ansikten på Kastrup när jag och Eva hämtade upp dem. Första kvällen blev ett besök på Möllan som slutade i total bakfylla för Danielle dagen därpå. Det var dags för besök i Danmarks huvudstad. Med en långsam Danielle och en smilande Courtney tog vi tåget över. Massa gående och lite amerikansk McDonalds mat fick Danielle att må mycket bättre. Vad är det med McDonalds mat som bakismat? Är det någon speciell ingrediens som lindrar bakfyllan? Den frågan ställde både jag och Danielle den eftermiddagen.. (dock var inte jag bakis).
Ett besök på Museum Erotica blev också många skratt och dagen i sig var härlig. Tills regnet kom. Då var det bara att halvjogga till stationen och ta tåget tillbaks till Malmö. Utgång på fredagen var trevlig den med. Overall, fem härliga dagar.

I övrigt så går bara dagarna förbi. En dag är mer underhållande än den andra. Kom hem för en liten stund sen. Träffade min syster och systerdotter. Vi käkade pizza och sedan gick vi och såg Sex and the City filmen. Den filmen jag så länge längtat efter att få se. Så nu äntligen är det gjort. Några tårar hit och dit fällde jag och nöjd var jag när eftertexterna rullade.

I dag har varit en dag full med tankar. Allt mellan himmel och jord. Idag har varit en sån dag då jag har tänkt mycket på pappa. Det började i förmiddags när jag sprang över till Malmborgs för att köpa lite mjölk. En liten flicka åkte i kundvagnen medan pappan körde henne. Jag önskade att jag var den flickan som satt i vagnen, och att min pappa var den som skjutsade mig. Den där extra tryggheten att veta att någon fanns där att se efter en, om inte alltid men när det behövdes. När jag gick ut till bilen och gick förbi cykelställena där pappa parkerade sin cykel sist han var här och hälsade på. En brinnande känsla av kroppen strömmade. Jag ville att någon av de cyklarna skulle vara hans. Det var ingen obehaglig eller sorglig känsla. Snarare en känsla av värme och längtan. Längtan tills jag får se honom igen. Till den plats där jag kommer få se honom igen.

Kvällar som denna behövs. Det är skönt att vara ensam ibland. Att få gråta ensam. Att lyssna på musik och bara vara. Det är kvällar som denna man inser hur lyckligt lottad och hur mycket man uppskattar det man har. Jag har en mamma som alltid finns där för mig oavsett, jag har en fadersfigur värd mer än man kan begära och ett liv fyllt med vänner och liv. Jag skulle aldrig byta bort mitt liv mot någon annans. Jag har det bra precis så som jag har det.

"Han sa stjärnorna dom säger vad du är för en individ
hoppa om du vågar riskera ditt liv
och du vet inte hälften av det jag löser här
men kom ihåg innan du hoppar... fråga stjärnorna om när"

Cajsa-Stina Åkerström - Fråga stjärnorna om när

Tjollahopp

Man är ju upptagnare än vad man tror nu när man är hemma. Eller egentligen inte, vem försöker jag lura? Haha..
Har faktiskt inte direkt haft någon lust att blogga. Har ingen aning om vad jag vill skriva om.

Iallafall, pappas begravning har varit och den var fin. Många kom till begravningen, vilket var väldigt fint. Pappa var inte ensam och inte heller när det var dags att säga adjö.

Vädret denna vecka har ju varit jätte skönt. Iallafall den sista delen. En dag spenderades på Bo01 med Klarén och dagen därefter stack jag till Falsterbo med Vivi, Malle, Nilla, Diana och Suzi. Vi la oss perfekt i en liten grop där det var mindre blåst. Vivi var som vanligt på sitt charmiga gosehumör och var definitivt inriktad på full närkontakt. Det fick Nilla uppleva när Vivi fläkte sig över henne. En mysig dag på stranden med härligt sällskap är aldrig fel. Får väl hoppas eller iallafall be till vädergudarna att det här fina vädret håller i sig. Jag menar, det är ju faktiskt juli månad nu.

Igår hade vi en liten Husie-reunion. Mycket trevligt att träffa alla, vissa hade ju man inte träffat på år. (Åtminstone 1 år!)
Kvällen innehöll allt från gammalt fotbollssnack, gamla minnen och dans. En trevlig kväll som slutade ganska tidigt. Kom hem och la mig i sängen och fortsatte se på min Sex and the city box. Bästa presenten man har fått på år. Älskar den Mamma! Finns inget skönare än att bara slänga sig på soffan eller sängen och glo på de enastående fyra kvinnorna i den serien. Det som är sorgligt är att jag förmodligen är den enda tjejen i hela Malmö, kanske Sverige som inte sett filmen ännu. Det blir nog så att jag får smyga in själv och titta på den någon gång i nästa vecka.

Ikväll blir det jobb.. Snälla låt det inte vara så mycket folk ikväll? Men varför skulle det inte vara det? Det är ju fint väder och än så har väl folk kvar pengar från föregående lön. Det finns bara en sak att göra, det är att gilla läget.

På onsdag kommer ett efterlängtat besök. Ett besök som jag sett fram emot hela sommaren. Courtney och Danielle från USA kommer och hälsar på i Malmö. Det ska bli kul att ha dem här och visa dem runt. Både i mångkulturella Malmö som i Danmarks huvudstad Köpenhamn. Dock ser det inte som vädergudarna är med mig den veckan. Regn och moln, typiskt!

Nej, lite lunch/frukost nu kanske? Ja så blir det nog! 

~Live your life like there's no tomorrow~ 


Har saknat dig Tess!


Min klänning som jag fick komplimanger för =)