När jag hör denna måste jag bara dansa.. Känner ni samma sak?


One day or another

Igår var det träning. Jag var något nervös över hur den skulle se ut med tanke på vår förlustmatch i tisdags. Ångestfylld bussresa till träningen blev det och tankarna flödade vilt, "kommer vi springa?" "kommer hon köra extra hårt med oss?", "kommer hon vara arg och omöjlig?". Som tur var åkte Louise med samma buss och jag hann därför inte tänka allt för mycket.

Efter träningen var idén att jag skulle pyssla med min nya dator. Så blev inte fallet utan jag begav mig till Palm runt 21-tiden. Vi käkade pizza och kollade på Michael Moores dokumentärfilm "Bowling for Columbine". Filmen visade att det finns mycket sjukt i USA och mycket sjuka människor. Människor som sover med laddade pistoler under kudden. Ungdomar runt 15årsåldern kan köpa ammunition i mataffärer precis lika lätt som de köper ett paket mjölk. Skillnaden mellan Sverige och USA är enorm. Jag funderar extra mycket över hur olika länderna egentligen är, eftersom jag ska dit i augusti. Undrar om min rumskompis sover med något vapen under kudden?

Ikväll blir det middag på Pers Krog med Tia, Nathi och Klarén. Det ska bli sååå mysigt. Funderar på att synda med ett glas vin, men om man dricker ett blir det snabbt två och dricker man två blir det snabbt tre.... Ja, ni förstår vad jag menar, så det är nog bättre att jag avstår eftersom det är sista matchen för vårsäsongen imorgon. Måste ha 3 poäng, måste!


På en och samma gång

Det är mycket som händer i mitt liv just nu, för mycket för att skriva ner.
Igår var jag ledig från jobb och jag hann med en del bra grejor. Nummer 1 var att skaffa mig ett nytt pass, detta fixade jag snabbt, men hur blev resultatet? Hmm, bilden var inget att hänga i julgranen men jag får väl vara nöjd. Jag hann även att skaffa ett personbevis från Skattemyndigheten.
Bäst av allt under dagen var dock mitt införskaffande av en bärbar dator. Mamma och jag i en affär är alltid lika roligt, konversationerna som kommer upp och mammas charm som bländar varenda försäljare, som alltid slutar tll fördel för oss. Jag har fortfarande mycket kvar att lära av mamma. Datorn kommer användas flitigt i höst när jag pluggar i USA. En liten önskan har länge varit att kunna ha datorn i sängen - och nu är det möjligt! Tuffaste utmaningen blir att lära mig den där pekmattan, ni vet den som man bara pekar på!? Underbart....
Efteråt stack jag och Palm en runda till Köpenhamn. Palm fick sina skor köpta och jag blev väldigt sugen på att köpa en nyckelpigsklocka som halsband, men jag höll fingrarna i styr och avstyrde köpet snabbt.
Regnet öste ner på oss och Palms lilla paraply klarade inte hela dagen. Rest In Peace kodden.

Nu börjar det närma sig tisdag. Skit i helgen och vädret. Jag åker till Magaluf  på tisdag. Jag ska få träffa mina flickor, jag ska sola tills jag blir riktigt brun, jag ska dricka parasolldrinkar på stranden och jag ska dansa hela natten lång.
Jag behöver verkligen komma bort från alla tankar och all stress. Jag vill inte tänka på jobb, fotboll och kärlek. Ja, just det, ni läste rätt. Jag skrev kärlek. Har varit väldigt kärlekskrank nu de senaste veckorna. Blir så trött på att se alla lyckliga par på stan som pussas och håller hand. Känner mig så ensam. Dock känns det ändå inte särskilt lönt att träffa någon nu innan jag åker, det skulle ju bara vara ännu värre - att först bli kär och sedan behöva lämna kärleken hemma. Nej förresten, det är bra att man är singel. Ensam är stark som min vise vän Vladi sa en gång i tiden (bara synd att han själv inte följer det exemplet haha).

Nu ska jag återgå till arbetet.

image317

Bild: Lifehouse
Lifehouse - Somewhere in between (en gammal goding som väcker fina minnen)

Jason - jag är din!


Midsommarbilder ENJOY!


Midsommarafton

Midsommar blev lyckad som vanligt. Dagen inleddes med spöregn som väntat, men avtog under dagen. Till och med solen förstod att det var midsommar och försåg oss med några strålar.
Runt 15-tiden var det lekar på fältet utanför familjen Andersson. Mitt lag bestod endast av feminima lagmedlemmar och vi fick lagnamnet "Ass and titties". Lagom trevligt det där. Vårt lag hamnade på en stolt tredjeplats (av fyra lag) och blev belönade med alkoholfri-cider. Perfekt till mig som inte drack under lekarna!
Efter lekarna stack jag och Lalla hem till min mamma och fixade till oss, vi kom något sent till middagen sen men det tog vi igen snabbt. Många trevliga händelser inträffade och några sämre men sammanfattningsvis var det en trevlig kväll. Dansbanan var ett stort plus och Tessan och Patrik överträffade alla mina förväntningar med sin bugg. Mannen som dansade med ålen kommer nog länge vara ett härligt minne, iallafall för mig och Tia som upptäckte honom. Han lät mig även ta ett foto på honom så vi kunde föreviga detta minne.

En mysig midsommar med god mat, dryck och härliga vänner. Life is good...
Saknar Vivi och Sara bara, men snart är jag hos dem i värmen på Magaluf!

Bilder läggs upp så snart det finns tillfälle.

Nu ska jag iväg och käka med Palm - hungrig!


Dagen innan D...

Dagen innan midsommar är det idag.. En lunch på Gränden ska snart ätas med mina kära kollegor. Jag känner ett smått lyckorus i kroppen när jag sitter och äter mina jordgubbar vid mitt skrivbord. Vädret kunde dock varit bättre, och en vinst i går hade gjort mig ännu gladare - men jag är fortfarande tillräckligt glad för att må bra.
Midsommar imorgon ska spenderas på samma vis som förra året. Hemma hos Johanna. Dagen börjar med diverse lekar för att sedan äta massa sill och annan god midsommarmat. Några ytterligare lekar lär det väl bli under kvällen. Henrik, Johannas bror har även sina vänner där och blir denna midsommar hälften så bra som förra är jag nöjd.

Nu hinner jag inte skriva mer, för nu är det lunch!

Glad midsommar mina vänner! Ät mycket sill och ägg samt jordgubbar, men ta det lugnare med nubbarna! Det är dem som är de riktiga bovarna!

image275image276

Göteborgshelgen

Göteborgshelgen blev väldigt lyckad. Lalla och jag begav oss direkt efter träningen med sikte på Göteborg. Vi stannade till vid Center Syd för lite mat och lite inhandlande på Systemet.
Mannen i kassan på Systemet:
Egentligen skulle jag ta leg på dig (tittar på Lalla), men dig tar jag DEFINITIVT leg på. (pekar på mig)
Jag:
Men vaddå, jag är ju till och med äldre än henne!

Jaha, jag tog det som en komplimang och vi fortsatte vår färd.
Vi stannade till på legendariska Ullared. Till vår stora besvikelse kom vi dit när det endast var en kvarts öppningstid kvar. Vi hann dock handla lite hårnålar, gummiband etc. Ni vet - sånt där som tjejer inte klarar sig utan!

När vi väl anlände i Göteborg var vi tvugna att hämta nycklarna till lägenheten vi skulle låna. Och det var inte lätt. Vi körde runt i cirklar innan vi hittade.
Efter någon timmes roadtrip är man ju återigen hungrig och vi stack in på Hemköp för att handla lite mat. Det blev många blickar när två blöta (av regnet!) skånska flickor pratade i butiken. Man kände sig uttittad och jag frågade mig själv om de aldrig hade mött på en skånsk person "live".
Vi anlände till lägenheten och gjorde oss i ordning inför kvällens bravader. Kollade lite olika outifts och när vi sen var klara var det bara att springa till bussen i ösregnet för att hinna med. (Det var lättare sagt än gjort i sina ca 8cm höga klackar). Väl i bussen fortsatte vi med våra skånska bravader genom att lyssna och sjunga till Fridas - Dunka mig gul och blå. Jag tror bestämt att det var uppskattat.
Utgång blev det och ack så kul det var, Göteborg är en stad som man måste besöka oftare. Om inte för deras goa dialekt, stad och människor - men iallafall för deras uteliv. Skönt att för en gångs skull infinna sig i en annan omgivning och att vara omgiven av helt andra människor. Tack!
Egentligen finns det så mycket mer jag kan skriva om själva kvällen men det har jag varken tid eller ork för.
På hemresan stannade vi till på Freeport och deras många outlets. Lalla shoppade loss och jag höll mig i bakgrunden. Efter Freeport stannade vi till i Varberg för en välförtjänt pizza. Mums.

Nu i veckan har man verkligen varit tillbaka i verkligeheten, jobb och träning.......
Dock hann jag med en fika i måndags med Palm som var hur mysig som helst, vi kommer av någon anledning alltid in på konstiga samtalsämnen? Om klasar, att man gräver etc.

Igår satt Jag, Tia och Klarén på min innergård och mös. Lite vattenpipa röktes det och det var längesen. Vladi tittade förbi och gjorde oss sällskap!

Ikväll är det match mot Stattena. Ett skånederby där Husie IF ska stå som slutsegrare när domaren blåser i visslan!

Lalla och Jag i Göteborg

Magaluf 3/7 - 12/7

Resan har varit bokad ett tag, men det är inte förrän nu jag fattar att jag ska få besöka mina flickor som jobbar där nere. Hanna åkte nyss ner och imorgon åker Mickan och Kickan ner!
Sist jag var på Magaluf var 2005. Då var det ös varje dag och det var oftast riktigt roliga grejor som hände. Förut när Vivi snodde min Cola och mitt vatten =) Saknar Vivi och Sara otroligt mycket och snart ska jag få träffa er igen!

Nu är det fredag igen och jag gillar det!
I ondags var det överraskningsfest för Nathi som fyllde 20 år. Av mig och Jojo fick hon ett presentkort från Systemet, varsågod - ta det lugnt med vodkan bara! Hehe...
Jag och Babak satt och käkade chips hela kvällen, det var inte mycket över för de andra. En trevlig kväll som jag tyvärr fick avsluta tidigt då jag skulle jobba dagen efter.

Idag blir middag med teamet från jobb, planen var att vi skulle grilla men med tanke på det regn som svept över Malmö blir det nog något annat hemma hos Tove. Antagligen blir det relativt lugnt för mig då det är träning tidigt imorgonbitti.
Direkt efter träningen imorgon drar jag och Lalla till GÖTEBORG! Vi stannar där en natt och sover hemma hos hennes kusin som bor i centrala Göteborg. Det var jättelängesen jag var i Göteborg nu, så jag ser fram emot vår lilla roadtrip tillsammans. Shopping hade varit kul, men plånboken tillåter inte detta och då finns det inte så mycket mer att göra åt saken! Man måste gilla läget ändå, haha.....
image272

image273



Life's a bitch and then you die

Det här med bloggande tar på hjärnkapaciteten. Att kunna skriva om allt som har hänt , vad man känner, tycker och funderar över, och att dessutom göra det bra är en konst i sig. Jag är så pratglad av mig, så hade jag kunnat lägga in ljudklipp där jag berättar massa saker, hade säkerligen den här bloggen blivit betydligt mer intressant. Dock nöjer jag mig med att skriva än så länge.
Blev medlem på Facebook för några dagar sen och jag är fortfarande inne i inlärningsprocessen. Det finns mycket man kan göra och en hel del människor man känner som är medlemmar. Tror att jag ska sätta mig en hel kväll och leta upp allt möjligt folk och "bli vän" med dem. Det är enda chansen till att kunna snoka runt, kolla bilder etc.

Igår satt jag hemma framför min dator och funderade över mitt internetbrukande jag hade förut. Detta är i och för sig dåtid, men hujeda mig så många timmar man har suttit framför datorn. Man var aktiv på olika communitys, suttit och chattat hela nätterna på msn etc. Folk har frågat mig vart jag blivit av någonstans, och varje gång blir jag lika förvånad när de frågar det. "Vaddå var har jag varit, jag är här - där jag alltid har varit!". Massa bekantskap med folk har förlorats just eftersom jag inte är lika aktiv på internet längre. Internet är egentligen en helt fantastisk "uppfinning", att kunna läsa saker som skrivs i Kina eller att kolla på bilder tagna från Hawaii är ganska fascinerande. Det spelar ingen roll var jag eller mina vänner är. Det finns alltid ett sätt där vi kan kommunicera, och det är över internet.

Efter jobb sticker jag hem till mamma och får fotvård. Givetvis mat också. Sen är min mamma så gullig att hon låter mig låna bilen till kvällens aktiviteter. TACK MAMMA!

image271
Ledsen att behöva lägga in denna bilden, men jag skriver som Alex Schulman:
"
Ursäkta det pubertala, men vad är oddsen för detta?"
Bild: Alex Schulmans blogg



HISSAR: Internet
DISSAR: Folket som kallar mig snäckan dagarna i enda


Bo01/Västra Hamnen

Det var en brilijant idé av Lalla att föreslå ett kvällsdopp i det blå igår efter träningen, Lina hängde med och vi begav oss till Bo01 och Västra Hamnen. Vi ville inte bada på tomma magar så vi stannade till på Thai Thai för lite mat.
Vattnet var varmt men samtidigt härligt svalkande, två härliga dopp och en hög njutningsfaktor gjorde min kväll fulländad! Trevligt sällskap gjorde ju det hela ännu bättre!




Manic Monday

Helgen gick som vanligt snabbt och nu är den över igen. Ny arbetsvecka - nya utmaningar.
I fredags jobbade jag hela kvällen på Hilton där det var studentfest - ganska lugnt må jag säga. Jag, Jojo och Natta hade mycket tid över till att snacka strunt.
Lördagen var äckligt varm, solade knappt en timma. Gav mig istället iväg för att se vårt u-lag spela match. De vann över Vången med 1-0 och det var inget annat än rättvist.
På kvällen begav jag och Lalla oss ut på Ribban för lite rullor. Jag har inte åkt rullor på nästan 10 år, så jag medger att jag var väldigt nervös. Men jag klarade mig mer än väl, underskattade nog min kapacitiet.
Igår var det match i sommarvärmen, trodde jag skulle avlida sådär 10 gånger under matchen, men jag spelade 90 minuter och det var jag nöjd med. Matchen då? Jo, den vann vi med med 9-0 trots hettan.. Vår målis, Steff fick till och med sätta dit en, efter att jag fixat straff!
Efter matchen stack vi och kollade på Ldb - Linköping där Ldb vann med 4-1. Det har varit mycket fotboll i helgen märker jag.
Klockan 19 mötte jag upp Nathi, Tia, Sofie och Sara utanför Elysée. Fondue stod på menyn och vi åt gott och skrattade ex antal ggr under kvällen.
Nathi om sin köttbit på gaffeln som "försvunnit": "Alltså alla bara försvinner utom min!!!"
Tia om pesto: "Jag tycker inte det smakar nåt!"
Det fanns många andra roliga diskussioner som jag tyvärr inte kan skriva om här, men ack va trevlig kväll det var!


Timbaland - The way I are


You give me something

Fredag är ett faktum men det blir ingen vila för mig inte. Det är fortfarande några skolor som tar studenten idag och Sofie är en av dem. Så idag blir det återigen jobb, stress efter träningen, sen till Sofie och för att sedan anlända på Hilton inför en lång natt bestående av jobb. Procivitas har sin studentfest där.

Igår var jag väldigt nära att skaffa mig en blåtira på mitt andra öga.
Hade lite bråttom ut från jobb till lunchen, hungrig och ivrig (som vanligt) skyndade jag mig ner till vår "snurra". Dock fungerade inte snurran som den brukade och efter att jag tryckt på "kör" knappen och gick in - studsade "snurran" tillbaka i fejset och ett blåmärke på kinden var ett faktum. Hatar att vara så klumpig och ouppmärksam!
Gårdagens träning var rolig, Rehov var på dåligt humör (mens) och jag kunde inte låta bli att reta henne, en gång blev hon så lack att jag trodde hon skulle dräpa mig, men jag hann undan *puh*.....!
Avslutade min torsdagskväll med att kolla på Coyote Ugly, den filmen är alltid lika bra. Låg och drömde mig bort om att jag jobbade där.. Fan va kul att dansa galet på bardiskar och få betalt för det! Dock tror jag inte att jag hade vågat stå i centrum sååååå mycket!
Var något irriterad över att jag inte kunde somna sen, huvudet spelade upp alla låtar som hörts under filmen och jag ville bara dansa! Slutade med att jag dansade smått liggandes i sängen =).... sen somnade jag sött.

HISSAR: Vädret! Solen gör oss alla glada.
DISSAR: Min klumpighet, inte nog med att man får blåmärken hela tiden, det gör ju ont också!

Jewel - Hands

124548-189


Fotograf: Sara Lundh

På torsdag äts det ärtsoppa

Nej fy sjutton för det. Det är en ganska hemsk tanke på hur många på jobb som ser fram emot torsdagar, endast för att de ska kunna äta ärtsoppa och pannkakor till lunch. Har aldrig gillat ärtsoppa och kommer aldrig att göra det.
Veckan har gått snabbt och den har minst sagt varit händelserik.
I tisdags tog Mickan studenten och jag skyndade mig snabbt till Riseberga efter träningens slut. Stressade som vanligt, slängde på mig kläderna och slog tidrekord på att sminka mig. Struntade till och med att sminka över min blåtira, det säger väl ganska mycket om hur stressad jag var?
När jag anlände till Mickans hus möttes jag upp av den förväntansfulla släkten och vänner. Smög mig fram och hälsade på så många som möjligt och letade febrilt efter Mickan. Hon syntes inte till, och jag fick snabbt svaret av en familjemedlem att hon inte anlänt än.... (jag som stressade och trodde att jag var sen).
Efter ca 20 minuters snabbt hjärtbultande dök hon äntligen upp. God mat bjöds det på och huset fylldes snabbt med både ungdomar och släkt. Dansgolvet fylldes även det snabbt och jag bjöds på en riktig sväng-om med Kickans pappa och hujeda mig vad yr jag var efter alla mina snurrar! Den mannen kan dansa! Vidde gjorde ett tappert försök med att härma den dansen, men han får öva några år till innan han blir lika bra!
Extra plus denna kvällen får Hanna för sitt underbara tal till/om Mickan.

Igår var det svenska nationaldagen och en röd dag. Komiskt nog firades den inte i Sverige. Jag bjöd över Sara till Köpenhamn där vi strosade omkring i några timmar, tittade på folk, drack chai ice, shoppade, åt gott och njöt av det fina vädret. Efter Köpenhamn var jag hemma nån timme innan Sara hämtade upp mig för att åka till Tia.
Hos Tia såg vi Sverige besegra Island med 5-0 i Em-kvalet och där var några situationer i den matchen som minst sagt var intressanta, t.ex. Sveriges 5-0-mål. (ni som såg matchen vet vad jag menar).

[Jag hoppas kunna lägga upp lite bilder från både Mickans student och Köpenhamstrippen, men stressad som jag var i tisdags glömde jag givetvis min kamera i omklädningsrummet och därav inga egna bilder.]

Film, huligan,buss och blåtira

Rubriken beskriver lite av de händelser som hänt i helgen.
Fredagen spenderades hemma (helt själv!) med filmer, först såg jag Apocalypto (det lilla jag kunde se eftersom det var hack i filmen) sedan begav jag mig och hyrde The Departed och när klockan var runt 2 hade jag gjort mig förberedd för John Blund, dock svek John Blund mig och jag kunde inte sova. Fastnade i en fransk film på fyran som handlade om prostitution. När den var slut visade klockan 04:15 och nu var det banne mig dags för lite sömn.
Lördagen spenderades med mamma och Jan. Stack hem till Li för att kolla matchen. Den danske huliganen från Sveriges Em-kvalmatch mot Danmark behöver man inte skriva mer om. Idioti på oacceptabel nivå, att springa ut och försöka nocka domaren. Vad tänkte han på? Synd att det starkaste minnet inte kommer från alla de mål som gjordes under matchen (3-3).
Igår klockan 08.00 lämnade vår buss Husie IP för bortamatch mot Kalmar. En lagom rolig resa. Vi fick med oss tre poäng hem och jag lyckades med en del under matchen. Två mål, en stolpträff, ett missat friläge och erhöll även en blåtira som är sådär lagom snygg idag!

Kom nyss hem från en trevlig lunch med Tia och Klarén. Jag unnade mig en flottig lasagne på Casamia som jag otroligt nog inte orkade äta upp. Jag visade stolt upp min blåtira för flickorna. Klarén bara asgarvade åt mig, medans Tia tyckte att jag borde sminka mitt andra öga med lila ögonskugga  - "nej det är inte min färg!".

Vi fick ledigt från löpningen idag på träningen, så det enda som står på schemat är styrketräning!  

image263

Bild:
Aftonbladet


Sjung om studentens lyckliga dar!

Gårdagen inleddes med en försovning till jobb, dock blev jag inte jätteförsenad, men ändå!
Jobbade på Hipp i onsdags, i entrén från kl 23-03. Pauliskolan tog studenten och där var många glada själar som skulle fira! En liten nostalgikänsla fick man allt. Idag är det exakt två år sen jag tog studenten och jag kan fortfarande säga att det var den roligaste dagen i mitt snart 21 åriga liv.
En massa människor med olika kultur, olika personligheter och olika ursprung samlas i en klass på ca 30 elever. Med den förutsättningen vet man inte om blandningen blir bra eller om det blir en total katastrof. Min klass var väldigt splittrad, men trots våra olikheter kunde vi alltid hålla ihop när det behövdes som mest. Jag är så lyckligt lottad över min skoltid och jag ångrar ingenting jag gjort (kanske borde pluggat lite mer dock?).
Min klass såg nog mig i alla lägen, när jag var glad, ledsen, ful(förlåt!), orolig, entusiatisk och förvirrad. Ja i alla lägen, och inte en enda gång blev det klagomål på det.

Igår hade Trygg-Hansas Motorskadoravdelning fest. Jag fick inte ledigt från träningen och kunde inte delta. Mötte dock upp Anna och Lasse på Lilla Torg för att få höra allt om kvällen. Tydligen hade de haft väldigt roligt, och jag kunde inte annat än att vara lite bitter för att man missade det.

Idag är det fredag och jag har inget inplanerat. Skönt, men samtidigt är jag sugen på att hitta på någon impuls-grej!

image262

En bild på Cameron Diaz för att hon är som hon är!